Lomi Lomi Kahuna este o practică de vindecare hawaiiană, care include și masaj. Mai poartă denumirea și de „Terapia Mâinilor Iubitoare” , având un istoric de peste 35.000 de ani. În hawaiină, Huna înseamnă „secret”, iar kahuna înseamnă: ”păstrător al secretului”. În același timp, „lomi” înseamnă „a frământa”, exact cum o pisică își masează cu lăbuțele stăpânul atunci când este fericită. Acest tip de terapie ajută la reconectarea corp-inimă-spirit a persoanei masate.
Masajul Lomi Lomi Kahuna este unic prin mișcările și manevrele efectuate de terapeut. Acesta presupune folosirea antebrațelor și a mâinilor, miscarile fiind fluide și ample, asemenea unor valuri ce curg pe corp. Se fac manipulări cu rotații ușoare ale articulațiilor și îmbrățișări cu palmele și antebrațele. Speciale și diferite față de alte tehnici de masaj, sunt mișcările combinate – o mână lucrează spatele, iar cealaltă lucrează un membru inferior. Astfel mintea este pierdută în aceste mișcări, relaxându-se profund.
Există 4 niveluri de percepție ce se pot accesa în timpul acestui tip de masaj, efectele resimțindu-se în mod unic și diferit, de la persoană la persoană. Aceste sunt reprezentate de:
- lumea fizică: corpul nostru;
- lumea gândurilor și ideilor: mintea;
- țărmul mitului: sufletul;
- lumea spiritului: energia.
Care sunt beneficiile masajului Lomo Lomi Kahuna?
Beneficiile acestei terapii sunt nenumărate, resimțindu-se la fiecare nivel de percepție. Astfel, fizic, îmbunătățește toate sistemele și organele, detoxifică organismul, aduce armonie și echilibru, energizează și revitalizează, înfrumusețează și ajută postura. La nivel mental, liniștește mintea, creand un calm interior, modifică percepția despre sine. Iar, printre beneficiile pentru inimă și suflet se numără: conectarea cu cu auto-cunoașterea și auto-iubirea și refacerea bunăstării.
Vara aceasta, Country Spa Health & Beauty Retreat îți pune la dispoziție unele dintre cele mai cunoscute și eficiente terapii pentru ca tu să-ți recapeți bunăstarea: Lomi Lomi Kahuna, Shiatsu și Yumeiho.
Country Spa Health & Beauty Retreat este un centru complet de sănătate și îngrijire, conceput pentru a te ajuta să îți regăsești echilibrul fizic și emoțional.

Alimentele bogate în antioxidanți sunt următoarele:
- Afine;
- Căpșune;
- Anghinare;
- Goji;
- Zmeură;
- Kale;
- Varză roșie;
- Fasole;
- Sfeclă;
- Spanac;
- Ciocolată neagră;
- Nuci pecan;
Gătirea alimentelor poate crește sau reduce nivelul de antiodixanți. De exemplu, licopenul dă roșiei culoarea specifică. Dacă preparăm roșiile la foc, licopenul va fi mai ușor de asimilat și folosit de către corp. Pe de altă parte, conopida sau dovleceii își pierd mare parte din calitățile antioxidante când sunt gătite.
Antioxidanții provin din mai multe surse. Inclusiv corpul produce antioxidanți (endogeni), fructele, legumele și alte vegetale sunt bogate în antioxidanți, iar în anumite situații, aceștia pot fi luați și din suplimente alimentare.
Diferențele dintre compoziția chimică a fructelor și legumelor vs. cea a suplimentelor cu antioxidanți pot influența efectele și modul de absorbție. De exemplu, în alimente există opt forme chimice ale vitaminei E, în timp ce suplimentele cu această vitamină includ de obicei doar una dintre aceste forme – alfa-tocoferol, substanță folosită și în majoritatea studiilor cu vitamina E.

Pe lângă toate avantajele pe care le aduc antioxidanții, o doză prea mare de suplimentare cu betacaroten ar putea crește riscul de cancer la plămâni în cazul fumătorilor, în timp ce dozele exagerate de vitamina E din suplimente poate mări riscul de cancer de prostată și un tip de accident vascular cerebral.
În concluzie, sistemul nostru de luptă împotriva radicalilor liberi nu este perfect, de aceea pe măsură ce îmbătrânim celulele se deteriorează prin oxidare. De aceea trebuie să suplinim această verigă slabă cu o alimentaţie corespunzătoare, bogată în renumiţii antioxidanţi. Este important să ne asigurăm antioxidanții din surse naturale, în primul rând, printr-o alimentație variată, care să includă fructe și legume, atât crude, cât și gătite.

În al doilea rând, mai ales pentru cei care practică sporturi de anduranță, poate fi benefică suplimentarea, dacă este recomandată de medic, în baza unor investigații specifice. Astfel, o metaanaliză a arătat că antioxidanții au efect benefic asupra febrei musculare, percepția durerii fiind mai redusă imediat după antrenament și la 48 de ore. De asemenea, suplimentarea dietei cu antioxidanți poate preveni reducerea nivelului de fier seric la sportivii de anduranță, potrivit unui alt studiu.
Per total, antioxidantii sunt mai puternici atunci cand sunt folositi impreuna. De aceea, suplimentele cu antioxidanti contin mai multe substante antioxidante precum vitaminele C, E, A, dar si seleniu ori betacaroten.