4 HANDS MASAGE

Multa lume ne intreaba daca patru maini se descurca mai bine decat doua, sau daca se intampla cum spun romanii: copilul cu prea multe moase ramane cu buricul netaiat, adica daca nu cumva cele 4 maini mai mult se incurca una pe alta.

Raspunsul sta in sincronizare. In salonul nostru sincronizarea este esentiala si in cadrul unui masaj la 4 maini trupul clientului este ca o panza pe care terapeutii deseneaza, creaza o adevarata coregrafie – un dans al miscarilor, ample, in detaliu, alternandu-se miscarile de presiune scazuta cu cele de relaxare.

La origine, se pare ca masajul la 4 maini a aparut in masajul thai si se numea Mandara si cu siguranta, se practica de multa vreme si in Bali. Alte surse indica ca origine masajul ayurvedic practicat in India acum 1000 de ani.

In cadrul unui masaj tandem scopul nu este de a penetra in adancimea tesuturilor, deci presiunea si masajul adanc sunt irelevante pentru ca adevaratul tel este relaxarea deplina.

Masajul in tandem se mai cheama si masaj in oglinda pentru ca cele doua terapeute, ale noastre, executa aceleasi miscari pe fiecare parte a corpului, in mod simetric si sincron. Aceasta sincronizare si masare a acelorasi zone creaza o experienta senzoriala unica pentru clientul intins pe masa. Maparea zonelor senzoriale si motorii in creier este inversata, adica spre exemplu, piciorul stang este mapat in emisfera cerebrala dreapta, iar piciorul drept este mapat in emisfera cerbrala stanga. Cand masajul se face pe ambele picioare, ambele emisfere cerbrale primesc influxuri electrice si sunt stimulate simultan si exact in asta consta unicitatea procedurii.

Uneori terapeutele lucreaza in mod asincron in timpul unui masaj la 4 maini. Asta inseamna ca cele doua maseuze fac miscari complementare in zone diferite. De exemplu, o terapeuta face miscari ascendente pe partea stanga sus a spatelui, iar cealalta terapeuta face miscari descendente in partea dreapta jos a spatelui.

Durata unei sedinte de masaj tandem, in salonul nostru, este de fix o ora, iar masarea se face pe tot corpul folosind uleiuri speciale. Este o procedura la moda, din ce in ce mai solicitata, tocmai datorita rezultatelor sale spectaculoase. Se poate combina cu aromaterapia si cu tehnici imprumutate din alte masaje, inclusiv cu presopunctura sau reflexologie.

Este lesne de inteles ca beneficiile masajului in tandem sunt aceleasi cu cele ale masajului de relaxare si n-o sa repetam aici, dar iata cateva in plus:

  • relaxarea se produce mai repede in aceeasi unitate de timp
  • corpul primeste masare dubla in aceeasi unitate de timp
  • alternarea masajului in oglinda cu cel asincron induce o stare speciala, mai profunda de relaxare a creierului
  • se creaza un gen de armonie unica pentru corp

Sunt surse care sustin ca masajul la 4 maini ar stimula creativitatea si disciplina, in acelasi timp, ambele facand parte din secretele realizarii in cariera profesionala si tocmai de aceea, acest masaj ar fi atat de la moda printre directorii de companii din Statele Unite si Marea Britanie.

Se vehiculeaza, chiar pe site-uri de specialitate, in mod fals, ideea ca creierul nu se poate concentra decat intr-un singur punct si ca actiunea simultana a celor 4 maini il face sa renunte la a urmari ceea ce se intampla si ca asta ar duce mai rapid la relaxare. Vom da doar exemplu tobosarilor din diverse trupe care isi coordoneaza miscarile a doua maini si doua picioare in mod total independent. Iar motricitatea este mai dificila decat receptionarea semnalelor. In fapt, relaxarea mai rapida se produce printr-un cu totul alt mecanism. Creierul este foarte receptiv la orice inseamna armonie si simetrie si se relaxeaza mai usor cand sesizeaza simetria, iar miscarile sincronizate ale terapeutelor ii dau senzatia de armonie si simetrie.

Articole similare

Istoria logo-ului nostru

Istoria logo-ului Logo-ul își are originea în cele 5 simturi primare: vazul, auzul, tactilul, gustul si mirosul, intuitia fiind considerat cel de al saselea. Al

Despre Lomi Lomi

Lomi Lomi Kahuna este o practică de vindecare hawaiiană, care include și masaj. Mai poartă denumirea și de „Terapia Mâinilor Iubitoare” , având un istoric